Novi izgled portala www.javno-zdravlje.hr

Naslovnica starog portala hzjz.zdravlje.hr
Naslovnica starog portala hzjz.zdravlje.hr

Deset godina nakon početaka promicanja zdravlja putem Interneta, ove godine našem smo portalu dali novi izgled, u svrhu poboljšanja i unaprijeđenja ne samo izgleda već i strukture portala. Prebacili smo se na novi sustav – WordPress te je napravljen novi, moderniji dizajn strukture sadržaja i grafičkog oblikovanja, stranica je stoga preglednija i ugodnija za čitanje. Također, dodali smo neke nove funkcionalnosti, kojih će u budućnosti biti još više

Novosti na stranici:

  • Sustav za upravljanje sadržajem (CMS) zamijenjen je novim sustavom – WordPress.
  • Portal ima novu domenu: javno-zdravlje.hr.
  • Napravljene su promjene kategorija/rubrika (neke postojeće su izmijenjene, dodane su neke nove).
  • Dodana je stranica “Oglasnik za osobe s invaliditetom” gdje su isključivo osobe s invaliditetom u mogućnosti oglasiti svoje proizvode i usluge – ta stranica pruža funkciju Internet oglašavanja osoba s invaliditetom.
  • Ugrađena je funkcija prilagođavanja sučelja osobama oštećena vida.
  • Dodane su oznake datuma promjene i recenzije na dnu svakog članka (ta dva datuma ne moraju biti ista) – na taj način čitatelji mogu vidjeti kada je unesena zadnja promjena u članku, i kada je cijeli članak urednik stručno pregledao, čime smo postigli informiranost korisnika o promjenama, aktualnošću i pouzdanošću sadržaja.
  • Dodani su gumbići za „dijeljenje“ sadržaja na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, G+…).
  • Još jedna novost je to da je naš portal postao responzivan. To znači da od sada možete posjećivati portal sa mobilnih i tablet uređaja pri čemu će se prikaz stranice prilagođavati ovisno o veličini uređaja s kojega ste posjetili stranicu.
  • Ovih dana prebacujemo sadržaj sa starih stranica u novi sustav, što ćemo raditi još određeno vrijeme. Neki sadržaji koji nisu kompatibilni sa WordPress sustavom neće moći biti prebačeni u istom obliku, no nastojat ćemo obnoviti sve što je moguće u alternativnom ili novom obliku.
  • Istovremeno s objavom ažuriranih starih članaka, dodavat ćemo nove tekstove.

 

I na kraju, podsjetnik kako je sve počelo…
U sklopu aktivnosti kojima se na hrvatskom web prostoru nastojala povećati kvaliteta i brojnost zanimljivih sadržaja, 2003. godine Hrvatski zavod za javno zdravstvo pridružio se akciji “10@HR-Vrijeme je za Internet”, sa sadržajima iz područja promicanja zdravlja. Stručni djelatnici zavoda koji se u svom profesionalnom radu bave promicanjem zdravlja i prevencijom bolesti, mogu najkvalitetnije doprinijeti razvoju ovakvog sadržaja, pa su u suradnji s vanjskim informatičkim suradnicima (Info izlog, Helix) osmislili i realizirali projekt „Promicanje zdravlja putem interneta“ s ciljem objave zdravstvenog sadržaja s temom promicanja zdravlja za širu populaciju te informiranje i educiranje različitih skupina pučanstva o najvažnijim javnozdravstvenim pitanjima. Dana 05.05.2004. portal je postao javno dostupan, i veseli nas što ovaj projekt i dalje traje. Bez Vas, korisnika i čitatelja ovog portala ne bismo postigli svrhu.

Stoga zahvaljujemo svim čitateljima i nadamo se da Vam se novi dizajn sviđa i da ćete nas nastaviti pratiti.

Ukoliko imate pitanja obratite nam se na naš mail koji je dostupan u rubrici „Pošalji upit“ u donjem desnom uglu stranice.

 

Vaš tim portala Javno-zdravlje