Stav uspješnih i poznatih osoba o tjelesnoj aktivnosti – Andrej Dojkić

Andrej Dojkić o tjelesnoj aktivnosti

U okviru našeg portala nastavljamo sa promocijom tjelesne aktivnosti, kroz intervjue sa uspješnim i poznatim osobama, o njihovom stavu spram navedenoj temi. Ovoga puta sa nama je popularni glumac Andrej Dojkić.

www.javno-zdravlje.hr: Koju vrstu tjelesne aktivnosti provodite i koliko često?
Andrej: Svakodnevno provodim tjelesne aktivnosti. Npr. kad nemam vremena posvetiti se kvalitetnom treningu težina,kondicije:aerobno,kardio onda napravim istezanje i elemente power joge. Gotovo svakodnevno odradim teretanu kobiniranih treninga ali isto tako volim trening na
otovorenom,treking,plivanje,trčanje,trim stazu,bicikl,badminton.

www.javno-zdravlje.hr: Što Vas pokreće da tu naviku održavate?Andrej: Moje aktivnosti su meni svakodnevna higijena. Nema ništa specifično sto me pokreće. Sportom se bavim cijeli život i bez fizičke aktivnosti ne mogu, jednostavno sam tako naučio tijelo i metabolizam. Kada ne vježbam odnosno ne odradim trening nekoliko dana, fizički mi se tijelo osjeća zbijeno. Trening na otvorenome nudi psihofizičku otovorenost i zadovoljstvo koje mi ništa ne može nadomjestiti.

www.javno-zdravlje.hr: Na koji način redovita tjelesna aktivnost utječe na Vašu radnu sposobnost i javno-zdravlje?
Andrej: Redovna fizička higijena i aktivnost mi je vrlo bitna. Prvo održava me u kondiciji koja mi je potrebna u poslu kojim se bavim – stalno sam u pokretu i s probe na probu ponekada zna biti vrlo zahtjevno. Trening me oslobađa stresa i omogućava mi da se generalo bolje osjećam….ne idem u teretanu ili na trim stazu da bi nesto postigao već da budem zadovoljan sobom, da potrošim višak energije,da se bolje osjećam – sto se automatski manifestira i na van.Na trening u teretanu volim odlaziti sam jer u sat vremena stignem odraditi sve. Ja sam i veliki poklonik zdrave prehrane koja u kombinaciji sa aktivnostima koje sam naveo cini čuda.

www.javno-zdravlje.hr: Imate li kakvu poruku za čitatelje vezanu uz tjelesnu aktivnost?
Andrej: Kad god nađete vremena učinite nešto za svoje tijelo koje svi mi koristimo svaki dan a jako malo mu vraćamo na način da ga održavamo i brinemo se o njemu onako kako ono nas služi.


 

www.javno-zdravlje.hr: Poštovani gosp. Dojkić, u ime uredništva portala i naših čitatelja puno hvala na promociji zdravlja i tjelesne aktivnosti.