Stav uspješnih i poznatih osoba o tjelesnoj aktivnosti – Danijela Dvornik

Danijela Dvornik o tjelesnoj aktivnosti

U okviru našeg portala nastavljamo sa promocijom tjelesne aktivnosti, kroz intervjue sa uspješnim i poznatim osobama, o njihovom stavu spram navedenoj temi. Ovoga puta sa nama je producentica i event manager, Danijela Dvornik.

www.javno-zdravlje.hr: Koju vrstu tjelesne aktivnosti provodite i koliko često?
Danijela:
Svaki dan provodim u teretani cca.2 sata i tako već 2 godine sa ljetnim pauzama.Vikendima kada vrijeme dopušta, uglavnom provodim u prirodi,vrlo često na Sljemenu. Ljeti, kada nisam u teretani, trčim plivam.

www.javno-zdravlje.hr: Što vas pokreće da tu naviku održavate?
Danijela: U početku mi je motiv bio skidanje kilograma.Skinula sam 10 kilograma a sada imam cilj skinuti još 10 kilograma. Volim gledati svoje tijelo kako se oblikuje. Osim tih važnih razloga, vježbanje ima i onu drugu stranu, još važniju,psihološku. Bolje se osjećam, više volim sebe i kao takva bolja mi je kvaliteta života. Trudim se da mi to postane dio svakodnevnog života.

www.javno-zdravlje.hr: Na koji način redovita tjelesna aktivnost utječe na Vašu radnu sposobnost i zdravlje?
Danijela: Dok vježbam, konstantno razmišljam o sebi i svojim željama, stvaram planove i padaju mi ideje.Druga stvar je i ta što sam uvijek imala bolove u kralježnici,upravo zbog sjedenja i ne kretanje.Sad više nemam takvih problema. Nakon treninga se osjećam puna energije .

 

www.javno-zdravlje.hr: Poštovana gđo. Dvornik, u ime uredništva portala i naših čitatelja, puno Vam hvala na promociji zdravlja i zdravih stilova života.