Stav uspješnih i poznatih osoba o tjelesnoj aktivnosti – Milan Bandić

Milan Bandić o tjelesnoj aktivnosti


 

 

 

 

U okviru našeg portala nastavljamo sa promocijom tjelesne aktivnosti, kroz intervjue sa uspješnim i poznatim osobama o njihovom stavu spram navedenoj temi.

Ovoga puta sa nama je gradonačelnik Grada Zagreba, gosp. Milan Bandić, dipl. politolog.

www.javno-zdravlje.hr: Koju vrstu tjelesne aktivnosti provodite i koliko često?

Svako jutro u 6 sati trčim, zajedno sa svojim prijateljima, oko 12 kilometara. Škvadru čini nas pet-šest, s time da su najredovitiji moj prijatelj Dragec i moja malenkost. Joggiram i kada sam na službenim putevima izvan Zagreba, stoga su obavezni dio moje putne garderobe tenisice i trenirka. Napominjem da uvijek trčim u prirodi te da ne prakticiram sobne trake za trčanje.

www.javno-zdravlje.hr: Što vas pokreće da tu naviku održavate te na koji način redovita tjelesna aktivnost utječe na Vašu radnu sposobnost i zdravlje?

Trčim ne radi “šminke”, ne radi drugih, već isključivo zbog sebe. Trčanje mi omogućava bolju dnevnu funkcionalnost i postizanje ravnoteže duha i tijela što mi je neophodno u 16 satnom radnom danu. Uz pomoć tjelesne aktivnosti na putu sam ostvarenja poslovice: Men sana in corpore sano (U zdravom tijelu zdrav duh).

www.javno-zdravlje.hr: Poštovani gosp.Bandić, u ime uredništva portala i naših čitatelja, puno Vam hvala na promociji zdravlja i zdravih stilova života.